Yumurta Dolması Tarifi
Malzemeler
4 adet yumurta
50 gr İçim Beyaz Peynir, rendelenmiş
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tuz
Üzeri için:
2 dilim pastırma
Taze soğanın yeşil yaprakları, kıyılmış
Yapılışı
- Yumurtaları haşlayın. Haşlanan yumurtaları dikkatlice ikiye bölün ve içinden sarılarını alın.
- Yumurta sarılarını İçim Beyaz Peynir, karabiber ve bir tutam tuz, kıyılmış taze soğanın yarısı ve 1 tatlı kaşığı limon suyu ile karıştırın.
- Pastırmayı mikrodalgada kurutup çıtırlaşmasını sağlayın.
- Yumurtaların beyazlarını hazırladığınız karışımla doldurun.
- Çıtır pastırma parçacıkları ve kıyılmış taze soğan ile süsleyerek servis edin.
Lezzet dolu Yumurta Dolmasını afiyetle yiyebilirsiniz!
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap