Kırmızı Kadife Pasta Tarifi

Malzemeler

( 2 Kişilik )

Kek için;

250 gr un
300 gr şeker
120 gr tereyağı
2 büyük boy yumurta
1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
12 gr kakao
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
1 bardak (240 ml) kesik süt

Labneli Krema için;

400 gr İçim Labne
280 gr pudra şekeri
120 gr tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Not:Kesik süt elde etmek için bir bardak sütün içine 1 yemek kaşığı elma sirkesi karıştırıp 10 dk bekletmeniz yeterlidir.

Yapılışı

Kekin hazırlanışı; Öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayın. Tereyağı ve şekeri 3 dk çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin. Gıda boyasını ekleyip tekrar karıştırın. Kuru karışımları (un, kabartma tozu, kakao, tuz) ayrı bir yerde eleyip, yarısını yumurtalı karışıma ekleyip çırpın ve kesik sütün de yarısını ekleyip tekrar çırpın. Kalan diğer un ve kesik sütü de aynı şekilde önce un ve sonra süt olarak ekleyip iyice çırpın. Karbonatı küçük bir kapta üzerine elma sirkesine ilave ederek karıştırın, köpürecektir. Hemen karışımın içine ilave edip hızlı hızlı karıştırıp, yaklaşık 22 cm’lik kek kalıbına boşaltıp, fırına verin. Labneli Kremanın Hazırlanışı; İçim Labne ,tereyağı ve tuzu krema haline gelene kadar karıştırın. Pudra şekerini azar azar ekleyip, düşük hızda çırpın ve buzdolabında bekletin.

Pastayı birleştirmek için; Kek fırından çıkıp oda sıcaklığına geldikten sonra, buzdolabında 3 saat bekletin. Çıkarıp 3 kat kesin. Her kata eşit miktarda labneli kremayı spatula yardımıyla yayın.

Kalan kek parçalarını rondoda toz haline getirdikten sonra pastanın en üst kısmına ve kenarlarına süreceğiniz ince tabaka labnenin üzerine yayın. Buzdolabında 1 saat bekletip servis edebilirsiniz.

BİZİ TAKİP EDİN!

YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ

Yorum Yap

Yorum Yap