Zahterli, İçim Labne’li Pide

Malzemeler

1 adet ramazan pidesi
1 paket (400 gr) İçim Labne
20-25 dal nane
4 çorba kaşığı çekirdeksiz yeşil zeytin
5 çorba kaşığı tuzlu Antep fıstığı
2 adet kuru acı biber
3 dolu çorba kaşığı zahter
1 çorba kaşığı susam
1 avuç nar
1 kahve fincanı zeytinyağı

Yapılışı

• Ramazan pidesinin ortasındaki kare kare şekil verilmiş kısımları elinizle çıkartın. Kenarlarının kalmasına özen gösterin.
• 200 derecede altlı, üstlü çalışan fırında 5 dakika çıtırdatın.
• 20-25 dal naneyi, 4 çorba kaşığı çekirdeği alınmış yeşil zeytini, 2 adet kuru acı biberi ve 6 çorba kaşığı tuzlu antep fıstığını kesme tahtasında hepsini beraber ince ince kıyarak karıştırın. Yaklaşık 4 dakika kıymanız yeterli olacaktır.
• Hepsini bir kaseye alıp üzerine 2 dolu çorba kaşığı zahter ve 1 kahve fincanından birkaç kaşık fazla zeytinyağı koyup karıştırın.
• Başka bir kasede, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 dolu çorba kaşığı zahteri karıştırın.
• Çıtırdayan pideye, zahterli yağı sürün.
• Üzerine 1 paket, 400 gr, İçim Labne’yi yayın.
• Onun da üzerine hazırladığınız naneli karışımı ortasında bir tepe olacak şekilde yerleştirin.
• En son üzerine 1 avuç nar tanesi ve 1 çorba kaşığı kadar kavrulmuş susam koyunca dilim dilim ziyafetiniz hazır.

BİZİ TAKİP EDİN!

YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ

Yorum Yap

Yorum Yap