Domates Soslu ve Sarımsaklı Karides Tarifi

Malzemeler

( 4 Kişilik )

1 kg büyük boy karides, temizlenmiş
100 gr İçim Tereyağı
2 çorba kaşığı maydanoz, ince kıyılmış
2 çorba kaşığı sarımsak, ince kıyılmış
2 çorba kaşığı taze limon suyu
2 çorba kaşığı taze fesleğen, ince kıyılmış
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı karabiber

Sos için;
1 çorba kaşığı İçim Tereyağı
1 büyük diş sarımsak, ince kıyılmış
2 dal taze limon otu, ince kıyılmış
500 gr domates, küp halinde doğranmış
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz

Yapılışı

Büyük bir kapta sıvıyağ, maydanoz, sarımsak, fesleğen, zencefil, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırın. İçine karidesleri ekleyin ve karideslerin üstü kaplanana kadar karıştırın.

Kabın üzerini kapatıp en az 2, en fazla 4 saat buzdolabında bekletin.

Orta boy bir saplı tencerede sıvıyağı ısıtın. Zencefil, sarımsak ve limon otunu karıştırıp orta ateşte kokularını verene kadar yaklaşık 2 dakika pişirin. Domatesleri ekleyin ve arada karıştırarak orta ateşte yoğunlaşana kadar 10 dakika pişmeye bırakın. Oda sıcaklığına indirin, sonrasında içine limon suyu ve kişniş yapraklarını karıştırın.

Tuzlayın ve sosu remekinlere aktarın. Karidesleri 10-12 tane şişe paylaştırın. Orta ateşte, ızgara tenceresinde, pişirme süresince yalnızca bir kez çevirerek, karidesler hafifçe kararana ve ızgara izi olana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.

Pişen karidesleri tabağa aktarın ve domates sosuyla servis edin.

BİZİ TAKİP EDİN!

YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ

Yorum Yap

Yorum Yap