( 4 Kişilik )
600 gr patates, kabukları soyulmuş, elma dilimi kesilmiş
500 gr patlıcan, kabaca doğranmış
3 diş sarımsak, kabuğu soyulmuş, ikiye bölünmüş
1 dal kekik
Sızma zeytinyağı
Tuz
Patlıcanları tuzlayın ve acı sularının çıkmasını bekleyin. Bir tepsiye sarımsakları, 3-4 çorba kaşığı zeytinyağını ve patatesleri koyup karıştırın.
180 derece fırında 20 dakika pişirin. Patlıcanları kurulayıp patateslerin yanına ilave edin ve üzerlerine tuz serpin. Fırını 220 dereceye yükseltip 40 dakika daha pişirin.
Fırından çıkarıp kekik yapraklarıyla tatlandırın ve sarımsakları çıkardıktan sonra servis edin.
Aydınlatma Metinleri - Bilgi Güvenliği Politikası - Bilgi Toplumu Hizmetleri - Kişisel Verileri Koruma Kanunu © 2024 İçim | Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesi tarafından yapılmıştır.
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap