Fıstık, Karanfil ve Safranlı Pilav Tarifi

Malzemeler

( 2 Kişilik )

1,5 su bardağı pirinç
500 ml sıcak su
2 çorba kaşığı İçim Tereyağı
1 çorba kaşığı antep fıstığı
1 tatlı kaşığı yalancı safran
7-8 adet karanfil
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı

Ilık sudan geçirilmiş pirinçleri İçim Tereyağı ile 3-5 dakika kadar kavurun. Bu esnada çok az limon suyu ve kabukları soyulmuş antep fıstıklarını ekleyin. 1 tatlı kaşığı safranı, 2 su bardağı sıcak suyun içine koyun ve karıştırarak pilavınıza ilave edin. Tuzu ve karanfilleri de ekledikten sonra

20-25 dakika kadar kısık ateşte pişirin ve ateşten alarak 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.

Yardımcı Ürünler

içim woman

BİZİ TAKİP EDİN!

YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ

Yorum Yap

Yorum Yap