( 2 Kişilik )
2 adet ekmek
100 gr somon, derisi çıkarılmış, kılçıkları temizlenmiş
1 dilim tam buğday ekmeği, birkaç gün beklemiş
1 çorba kaşığı un
1 sap taze soğan, ince doğranmış
Bir tutam ıspanak
Bir tutam taze nane ve maydanoz, ince kıyılmış
4 yaprak roka
Galeta unu, hardal, yeşillik
İçim Tereyağı
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Somonu yıkayıp suyunun süzülmesi için süzgeç üzerinde biraz bekletin. İrice keserek mutfak robotuna alın.
Buğday ekmeği, ıspanak ve biraz tuz ekleyip rondoda pate kıvamına getirin. Karışımı rondodan alıp derin bir kaseye aktarın. İçine un, maydanoz, nane, karabiber ve taze soğanı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız harç yumuşak dokuda olmalı.
Tezgaha yağlı kağıt serip üzerine galeta unu serpin. Elinizle yuvarlak köfte biçimine getirdiğiniz somonlu harcı galeta ununun üzerine bırakın ve her tarafını güzelce unlayın.
Yanmaz tabanlı bir tavaya biraz zeytinyağı ve İçim Tereyağı koyun, köfteleri orta ateşte alt üst ederek 5 ile 8 dakika arası kızartın. Somon balığı fazla pişmemelidir.
Ekmekleri ikiye kesip hafifçe ısıtın, bir tarafına ince bir tabaka hardal sürün, roka yapraklarını dizin ve arasına kızarmış köfte ve yeşillikleri koyarak servis yapın.
Aydınlatma Metinleri - Bilgi Güvenliği Politikası - Bilgi Toplumu Hizmetleri - Kişisel Verileri Koruma Kanunu © 2024 İçim | Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesi tarafından yapılmıştır.
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap