Çikolatalı Akışkan Kurabiye

Malzemeler

(10 Kişilik)

2 dolu su bardağı un
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 paket İçim Şef krema
100 gr sütlü çikolata

Kalıbı yağlamak için;
Tereyağı

Sosu için;
½ paket İçim Şef Krema
100 gr bitter çikolata

Yapılışı

• Küçük bir sos tenceresine ½ paket, 100 ml İçim Şef Kremayı koyun. Isınınca altını kapatıp 100 gr bitter çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
• 2 dolu su bardağı, 360 gr unu, 1 su bardağından 1 parmak eksik, 200 gr toz şekeri, 1’er paket vanilin ve kabartma tozunu bir kasede karıştırın.
• 1 paket İçim Şef Kremayı ekleyip 2-3 dakika yoğurun.
• 100 gr sütlü çikolatayı elinizde doğrayıp, ekleyin. Çikolatalar karışana kadar yoğurun.
• Ardından tereyağlanmış minik kek kalıplarına hamurdan ceviz büyüklüğünde 10 parça koparıp, ortaları çukur şekilde yerleştirin.
• İçlerine, çikolata ve İçim Şef Krema ile hazırlanmış ganaj sostan 1 dolu çorba kaşığı koyun.
• Bu şekilde buzdolabında 10 dakika bekletin.
• Ardından üzerlerine tekrar kurabiye hamurundan kapaklar koyup kenarlarından alttaki hamura iyice yapıştırın.
• Mutfak tartınız varsa alt parçalar için 45 gr, üst parçalar için 38 gr ideal olacaktır.
• 200 derecede altlı üstlü çalışan fırında 25-30 dakika pişirin.

BİZİ TAKİP EDİN!

YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ

Yorum Yap

Yorum Yap