Pirinç Tartı Tarifi

Malzemeler

( 4 Kişilik )

1,2 lt İçim Süt
200 gr pirinç
150 gr toz şeker
60 gr pudra şekeri
60 gr soyulmuş badem, kıyılmış
50 gr file badem
4 adet yumurta, sarıları ve beyazları ayrılmış
½ adet portakal kabuğu rendesi
İçim Tereyağı
Tuz

Yapılışı

Süte biraz tuz ilave ederek kaynatın. Süt kaynayınca pirinci ekleyip 20 dakika pişirin. Çok yumuşak bir pilav elde edeceksiniz. Ateşten alıp 60 gr toz şeker ve pudra şekerini ilave edin. Bu yumuşak pilavı karıştırırken bademi, 1 tatlı kaşığı İçim Tereyağı ve portakal kabuğu rendesini ilave edin. Bir kenara alıp soğumaya bırakın. Yumurta sarılarını şekerin kalanı ile mikserde çırpıp iyice köpürtün. Yumurta beyazlarını da bir tutam tuz ile mikserde çırparak köpürtün.

Son olarak yumurta beyazları ve sarılarını pirinçle karıştırıp bütün karışımı dikdörtgen bir fırın kabına dökün. 175C fırında 50-55 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan file badem serpin ve hafif kızarınca fırından alarak servis yapın.

BİZİ TAKİP EDİN!

YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ

Yorum Yap

Yorum Yap