İçim Labneli Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

Malzemeler

( 2 Kişilik )

1 paket Kemalpaşa tatlısı
1 paket İçim labne
2 paket İçim Şef Krema
1/2 su bardapı pudra şekeri
1 su bardağı toz şeker
1 su bardapı iri kıyılmış ceviz
1 yemek kaşığı tereyağ
Bir kaç dal taze nane

Yapılışı

Kemalpaşa tatlısı paketin üzerinde tarif edildiği gibi hazırlanır ve soğumaya bırakılır.

Buzdolabında bekletilen 2 paket soğutulmuş İçim Şef Krema derin bir kaseye boşaltılır ve içinden 2-3 yemek kaşığı başka bir kaba ayrılır. Kalan İçim Şef Krema 1/2 su bardağı pudra şekeri ile mikserle çırpılarak katı hale getirilir ve içine 1 paket İçim Labne peyniride katılarak iyice karıştırılır.

1 su bardağı toz şeker tavaya konur ve orta ateşte erimeye bırakılır. Eriyen şeker kahverengi olunca ocak kapatılır 1 kaşık tereyağ konur, tereyağ eriyince ayrılan İçim Şef Krema da ilave edilir, karıştırılır.

Servis için kavanozlar ya da ayaklı kaseeler kullanılabilir. Önce 2-3 kaşık İçim Şef Krema ve İçim Labne karışımı konur. Üstüne 3-4 adet (kabın durumuna göre) kemalpaşa tatlısı konur. Üzerlerine karamel sos gezdirilir ve dövülmüş cevizden 1 yemek kaşığı konur. Tekrar İçim Şef Krema ve İçim Labneli karışımdan 2-3 kaşık konarak kaseler doldurulur. Üzerine karamel sos gezdirilerek nane yapraklarıyla süslenir.

Buzdolabında 1 saat kadar soğutulursa daha da lezzetli olur. Afiyet olsun.

BİZİ TAKİP EDİN!

YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ

Yorum Yap

Yorum Yap