DANIŞMA HATTI 0 850 933 42 46 EN

İçim Labneli Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

İçim Labneli Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

İçim Labneli Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

Malzemeler ( 2 Kişilik )

1 paket Kemalpaşa tatlısı
1 paket İçim labne
2 paket İçim Şef Krema
1/2 su bardapı pudra şekeri
1 su bardağı toz şeker
1 su bardapı iri kıyılmış ceviz
1 yemek kaşığı tereyağ
Bir kaç dal taze nane

Yapılışı

1-Kemalpaşa tatlısı paketin üzerinde tarif edildiği gibi hazırlanır ve soğumaya bırakılır. 2-Buzdolabında bekletilen 2 paket soğutulmuş İçim Şef Krema derin bir kaseye boşaltılır ve içinden 2-3 yemek kaşığı başka bir kaba ayrılır.Kalan İçim Şef Krema 1/2 su bardağı pudra şekeri ile mikserle çırpılarak katı hale getirilir ve içine 1 paket İçim Labne peyniride katılarak iyice karıştırılır. 3-1 su bardağı toz şeker tavaya konur ve orta ateşte erimeye bırakılır. Eriyen şeker kahverengi olunca ocak kapatılır 1 kaşık tereyağ konur, tereyağ eriyince ayrılan İçim Şef Krema da ilave edilir, karıştırılır. 4-Servis için kavanozlar ya da ayaklı kaseeler kullanılabilir.Önce 2-3 kaşık İçim Şef Krema ve İçim Labne karışımı konur.Üstüne 3-4 adet (kabın durumuna göre) kemalpaşa tatlısı konur. Üzerlerne karamel sos gezdirilir ve dövülmüş cevizden 1 yemek kaşığı konur.Tekrar İçim Şef Krema ve İçim Labneli karışımdan 2-3 kaşık konarak kaseler doldurulur. Üzerine karamel sos gezdirilerek nane yapraklarıyla süslenir. Buzdolabında 1 saat kadar soğutulursa daha da lezzetli olur. Afiyet olsun.

En özel sofralarınız için,
birbirinden lezzetli ve pratik tarifler...