Cannoli Tarifi

Malzemeler

( 2 Kişilik )

Hamuru için:

50 gr tereyağ
25 gr toz şeker
1 adet yumurta
1 tutam tuz
1paket vanilya
250 gr elenmış un
İsteğe göre 4 yemek kaşığı rose şarap

İç Kreması için:
400 gr labne
200 gr pudra şekeri
Limon esansı
1 çorba kaşığı karadır pekmezci

Kızartma için:
Bol zeytın yağı veya ayçiçek yağı

Üzeri için:
Pudra şekeri
Damla çikolata
İsteğe göre diğer sus malzemeleri

Yapılışı

Hamur: Tereyağını, toz şekeri, bir tutam tuzu ve bir yumurtayı (akını biraz ayırın) karıştırmaya başlıyoruz. Karıştırdıktan sonra isteğe göre 4 kaşık rose şarap ekliyoruz. Elediğimiz unu yavaş yavaş karışıma ilave ediyoruz sonra vanilyayı ekliyoruz ve artık yoğuruyoruz.

Hamur kendini toparladiktan sonra ele yapışmadığında artık yoğurmayı bırakıyoruz. Streç filme sarıp buzdolabında 1-2 saat dinlendiriyoruz.

İç Kreması: Labne peynirini bir kaba boşaltıyoruz. Üzerine pudra şekerinı ekliyoruz. Sonra isteğe göre biraz limon e şansı ekliyoruz. İç kremasını iki renk yapmak için ayrı bir kaba bölüyoruz. Bir kaşık karadut pekmezi döküp karıştırıyoruz. Kremamız hazır. Hamurumuzu buzdolabından çıkartıyoruz. 2 beze yapıyoruz. Hamuru ince açıyoruz. Çünkü kızarttığımız zaman çıtır çıtır olmasını istiyoruz. Açtıktan sonra yuvarlak kalıplarla hamurumuzu kesiyoruz. Cannoli kayıplarımızı yağlıyoruz. Eğer kalıplarımız yoksa alüminyum folyolardan silindir yapabiliriz. Hamuru kalıba sarıyoruz.

Ayırdığımız yumurta akını saydığımız hamurlarìn uçlarını yapıştırmada kullanıyoruz. Zeytın yağı veya ayçiçek yağında kızartıyoruz. Biraz soğutup krema torbası ile iç harcı içine dolduruyoruz. Üzerine pudra şekeri ve damla çikolata ile süslüyoruz. Afiyet olsun.

BİZİ TAKİP EDİN!

YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ

Yorum Yap

Yorum Yap