Sütlaç Tarifi

Malzemeler

( 2 Kişilik )

1 çay bardağı pirinç
3 çay bardağı su
1 lt soya sütü(vanilyalı)
1 su bardağı şeker
1 çubuk tarcın
1 tutam tuz
3 çorba kaşığı İÇİM LABNE
TABANI İÇİN
50 GR tereyağı
2 su bardağı mısır gevreği

Yapılışı

1-Öncelikle mısır gevreklerimizi rondo’dan geçiriyoruz.Erittiğimiz tereyağını içine karıştırıp kaselerimizin dibine yerleştiriyoruz. Piriçlerimizi su ile haşlıyoruz ve bir kenarda bekletiyoruz.

Sütümüzün içine çubuk tarcını ekleyip kaynatıyoruz. Haşlanan Pirinçlerimizi’de ekleyip çok az kaynadıktan sonra içine tuz ve şekeride ekleyip şeker eriyince çubuk tarçını alıp ocağın altını kapatıyoruz.

İçine İÇİM LABNE yi karıştırıp.Kaselere paylaştırıyoruz. İstediğimiz meyvelerle süslüyoruz.

BİZİ TAKİP EDİN!

YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ

Yorum Yap

Yorum Yap