Gizemli Tat (Enginar Tatlısı) Tarifi

Malzemeler

( 2 Kişilik )

2 adet orta boy enginar

Şerbet İçin

4 yemek kaşığı şeker
5-6 damla limon suyu
1 tane karanfil
300 ml su

Kreması için

1 paket İçim Krema (200 ml)
200 gr İçim Labne
3 tatlı kaşığı pudra şekeri
2 tatlı kaşığı bal
Kadayıf için
1.5 yemek kaşığı içim tereyağı
150 gr parçalanmış çiğ kadayıf
2 yemek kaşığı toz şeker
70 gr parçalanmış ceviz içi

Tatlıyı ve servis tabağını süslemek için

Karamel (2,5 yemek kaşığı toz şeker, yarım yemek kaşığı İçim Tereyağ, 50 ml İçim Süt)
Vanilyalı dondurma
6 adet orta boy çilek
Portakal kabuğu rendesi
3 adet ceviz içi
Bitter çikolata sosu

Yapılışı

Enginarların Hazırlanışı: Enginarları sadece çanak kısmını kullanılacak şekilde temizleyip, 1 adet orta boy limon ile enginarları ovun. 300 ml su eklediğimiz tencerenin içine; enginarları, karanfili, 2 yemek kaşığı toz şekeri ve 6-7 damla limon suyunu ilave edip, tencerenin altını açıp kapağı kapatın. Suyumuz kaynadıktan sonra içerisine 2 yemek kaşığı toz şekeri ilave edip kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Kremanın Hazırlanışı: 200 gr İçim Krema’yı, 3 dakika kadar mikserle çırpın, 3 yemek kaşığı pudra şekerini 3 parça şeklinde kremanın içerisine ekleyerek mikserle çırpmaya devam edin. Karışım, tamamen karıştığında içerisine 200 gr İçim Labne’yi ekleyin ve artık çırpma teli veya kaşıkla çırpın. Son olarak 2 tatlı kaşığı bal ekleyerek kaşıkla çırpın ve kremanın dinlenmesi için buzdolabının alt kısmına yerleştirin.

Karamelin Hazırlanışı: Orta boy bir tencerenin içine 2.5 yemek kaşığı şekeri ekleyin ve orta ateşteki şekerin karamelize olmaya başladığını gördüğünüz anda kısık ateşte devam edin. Şeker tamamen karamelize olunca yarım yemek kaşığı tereyağı ilave edip karıştırın. Tereyağ piştikten sonra yavaş yavaş 50 ml İçim Süt’ü ekleyerek karıştırın. Kıvam aldığı anda ocağın altını kapatın. Kadayıfın Hazırlanışı 1.5 yemek kaşığı İçim Tereyağ’ı tavanın içerisine alıp eritin. Ardından 150 gr parçalanmış çiğ kadayıfı ve 2 yemek kaşığı toz şekeri tavanın içerisine alıp kavurun. Kadayıf pembeleşmeye başladığı zaman içerisine parçalanmış ceviz içini ekleyin ve biraz daha kavurun; kadayıf, altın rengini aldığı zaman ocağın altını kapatıp bir tabağa alın.

Servis Kremayı, enginarlar soğuduktan sonra içerisine yerleştirin. Kremanın üzerine kavurduğunuz cevizli kadayıfı ekleyin. Enginarı servis tabağına alıp üzerine portakal kabuğu rendesi, karamel ve biraz ceviz ilave edin. Tabağınızı vanilyalı dondurma, çilek, ceviz ve çikolata sosuyla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 🙂

BİZİ TAKİP EDİN!

YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ

Yorum Yap

Yorum Yap