2 adet beyaz karnabahar
4 diş sarımsak
3 çorba kaşığı kanola yağı
1 adet küçük boy limon
50 gr İçim Yarım Yağlı Yoğurt
Tuz
Karabiber
Fırını 220°C’de önceden ısıtın.
Karnabaharları iri parçalar halinde kırın, saplarını ve yapraklarını ayırmayın. Kaynayan tuzlu suya atarak 1 dakika pişirdikten sonra delikli bir süzgeç kaşık yardımıyla sudan alın. Kağıt havlu üzerinde kurumaları için bekletin.
Bu sırada ocağın üzerine aldığınız fırın tepsisinde yağı kızdırın. Kuruyan karnabahar parçalarını sarımsakla birlikte renkleri dönene kadar yaklaşık 1 saat boyunca pişirin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın ve tepsiyi fırına verin. 7 dakika fırında pişirin.
Üzerlerine sıktığınız 1 limonun suyunu gezdirin. Tabaklara paylaştırdığınız karnabaharı yanında İçim Yarım Yağlı Yoğurt ile servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi: Dilerseniz karnabaharı fırına vermeden önce üzerine İçim Kaşar Peynir’i de rendeleyebilirsiniz.
Aydınlatma Metinleri - Bilgi Güvenliği Politikası - Bilgi Toplumu Hizmetleri - Kişisel Verileri Koruma Kanunu © 2024 İçim | Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesi tarafından yapılmıştır.
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap