10 adet kuru incir
1 litre İçim Süt
140 gr toz şeker
140 gr un
1 tatlı kaşığı vanilya tozu
2-3 adet ceviz
5 ader kuru incir
İncirleri yıkayın ve kurulayın. Çok küçük parçalar halinde doğrayın. Tencereye koyun, üzerine 2 su bardağı su koyarak ağır ateşte kaynatın. Başka bir tencerede un, İçim Süt ve şekeri karıştırarak pişirin. Pişmesine yakın vanilyayı da ekleyin. Pişen muhallebiye, haşladığımız incirleri suyuyla beraber ekleyin. 6 dakika daha incirlerle karıştırmaya devam ederek pişirin. Ocaktan alın biraz bekletip serinlettikten sonra kaselere pay edin. Ceviz ve kuru incirlerle süsleyin.
Aydınlatma Metinleri - Bilgi Güvenliği Politikası - Bilgi Toplumu Hizmetleri - Kişisel Verileri Koruma Kanunu © 2024 İçim | Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesi tarafından yapılmıştır.
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap