1 kg havuç, rendelenmiş
40 gr toz şeker
40 gr İçim Tereyağı
5 gr vanilin
200 gr pötibör bisküvi
100 gr Antep fıstığı, kabukları ayıklanmış
50 gr Hindistan cevizi
1.İçim Tereyağı’nı yapışmaz tavada eritin içine havuçları ilave edin.
2.Havuçlar yumuşayana kadar pişirin.
3.Ocaktan almadan iki dakika kadar önce şeker ilave edin vanilin de ekleyerek devamlı karıştırın.
4.Ocaktan alın ve serinlemeye bırakın.
5.Pötibör bisküvilerle Antep fıstıkları rondoda ezin.
6.Havuçlu karışım biraz soğuyunca içine bisküvili fındıklı karışımı ekleyip iyice karıştırın.
7.Elde ettiğiniz karışımdan ufak parçalar koparıp top şeklinde yuvarladıktan sonra Hindistan cevizine bulayın.
8.Ilık veya soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.
Aydınlatma Metinleri - Bilgi Güvenliği Politikası - Bilgi Toplumu Hizmetleri - Kişisel Verileri Koruma Kanunu © 2024 İçim | Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesi tarafından yapılmıştır.
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap