( 8 Kişilik )
1 adet yumurta akı
250 gr tam buğday unu
1 çorba kaşığı İçim Yoğurt
130 gr İçim Tereyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
350 gr İçim Beyaz Peynir
Bir tutam maydanoz, ince kıyılmış
Bir tutam dereotu, ince kıyılmış
Taze nane, ince kıyılmış
Tuz
Süslemek İçin
Yumurta sarısı
Çörekotu
Susam
1. İçim Peynirleri maydanoz ve dereotu ile karıştırın.
2. Diğer tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin.
3. Hamuru düz bir zeminde oklava yardımıyla ince açın ve kenarlarını keserek düzeltin.
4. İçine peynirli karışımı uzunlamasına yerleştirin ve hamuru içeri doğru kıvırarak kapatın.
5. Hamurun birleşen kenarlarını parmak uçlarınızla sıkıca bastırarak yapıştırın.
6. Yağlı kağıdı fırın tepsisine yayın.
7. Poğaçaların üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Biraz susam ve çörekotu serpin.
8. 180 derecede önceden ısınmış fırında 45 dakika pişirin.
9. Üzeri kızarınca fırından alın ve biraz serinlettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Aydınlatma Metinleri - Bilgi Güvenliği Politikası - Bilgi Toplumu Hizmetleri - Kişisel Verileri Koruma Kanunu © 2024 İçim | Tüm hakları saklıdır. Bu web sitesi tarafından yapılmıştır.
YORUMLARINIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ
Yorum Yap