DANIŞMA HATTI 0 850 933 42 46 EN

Başlangıçlar

Başlangıçlar

Sütlü Tart Ekmek Tarifi

Sütlü Tart Ekmek Tarifi

İçim Süte mayayı katın ve eritin. Ekmek ununu ve tuzu ilave edin. İyice yoğurarak homojen bir hamur haline getirin. Hamuru metal ekmek kalıbına dökün. 12 dakika dinlendirdikten sonra 220 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Ekmeği kalıptan çıkarın. Biraz dinlendirdikten sonra dilimleyin. Sütlü ekmeğinizin üzerine füme somonları paylaştırın. Karabiberle tatlandırıp servis edin....

 
Taze Bakla Piyazı Tarifi

Taze Bakla Piyazı Tarifi

Taze baklaların uç kısımlarını kesin. Tencerede su kaynatın. Taze baklaları ekleyip 7-8 dakika haşlayın. Baklaları tencereden alıp buzlu suyun içine aktarın ve şoklayın. 2-3 dakika buzlu suda bekletip suyunu süzün. Bir tavada İçim Tereyağını eritin. Dilimlerdiğiniz şeftalileri ve kuruyemişleri tavada 2 dakika kadar döndürün. Sudan çıkardığınız baklaları da ilave ederek 1 dakika daha karıştırın. Ilık servis edin....

 
Peynir Terin Tarifi

Peynir Terin Tarifi

İçim Beyaz, Labne ve Taze peynirleri geniş bir kasede iyice birbirine karıştırın. Üzerlerine İçim Krema ekleyin ve çırpmaya devam edin. Yaprak jelatinleri soğuk suya koyun ve 10 dakika bekletin. Sıcak suya ekleyip karıştırın. Yumurta aklarını bir cam kaseye alın ve mikserle köpük gibi olana kadar çırpın. Peynirli karışıma azar azar alttan üste katlayarak karıştırarak ekleyin. Karışımın üzerini örtün ve dondurucuda 6 saat kadar bekletin. Buzdolabından alıp dinlendirdikten sonra isterseniz sade ...

 
Enginar Sepeti Tarifi

Enginar Sepeti Tarifi

Enginarların saplarını kesin, temizleyin. Yapraklarını mimkün olduğunca bırakarak ortalarını oyun. Kararmamaları için limonlu suda bekletin. Bir tencereye yerleştirip üzerlerinde bir çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin. Sarımsağı, soğanı, maydanozu, tuzu, sirke ve suyu ekleyin. Kapağını kapatıp kısık ateşte 20 dakika pişirin. Ispanak ve patatesleri buharda 20 dakika pişirin. Ispanakları 60 ml zeytinyağı, maydanoz, tuz ve karabiber ile 3-4 dakika yüksek ateşte çevirdikten sonra patateslerle karıştırıp püre ha...

 
Baharatlı Kabak Topları Tarifi

Baharatlı Kabak Topları Tarifi

Kabakları rendeleyin ve geniş bir kaba alın. Üzerlerine tuz serpin ve 1 saat bekletin. Kabakların suyunu mümkün olabildiğince sıkın ve kabın dışına dökün. Bir kaseye kabakları ve kalan bütün malzemeleri ekleyin. İyice karıştırın ve elinizle yuvarlayarak 20 adet top elde edin. Elinizde hafifçe bastırın. Isıtılmış yağda her tarafı yaklaşık 3 dakika olmak üzere altın sarısı rengini alıncaya kadar kabak toplarını kızartın. Yağlarını süzdürüp kağıt havlu üzerine alın ve kısa bir süre dinlendirin. Ekmekle servi...

 
Marineli Sakız Kabak Tarifi

Marineli Sakız Kabak Tarifi

Pişirme tepsisine yağlı kağıt serin. Halka halka doğradığınız kabakları tepsiye yerleştirin. Fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Bu sırada marine için sosunu hazırlayın. Kapaklı bir kavanozun içine sirke, limon suyu, limon kabuğu rendesi, domates, acı biber ve sarımsağı ekleyip çalkalayarak karıştırın, maydanozları ekleyip tekrar karıştırın. Bir kenarda bekletin. Tavada İçim Tereyağını kızdırın. Kabakları önceden ısıtılmış yağda altın rengi alana kadar birkaç dakika kızartın. Renkleri çok çabuk dönebil...

 
Kaşarlı ve Labneli Sigara Böreği Tarifi

Kaşarlı ve Labneli Sigara Böreği Tarifi

Yufkayı küçük boy üçgen parçalara ayırın. Zeytinyağını fırça yardımıyla kestiğiniz parçalara sürün. Bir kasede İçim Labne Peynir, İçim Kaşar Peynir ve maydanozları karıştırın. Karışımdan kestiğiniz parçaların içine koyun ve yufkayı sarın. Hazırladığınız sigara böreklerini önceden yağladığınız fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin ya da dilerseniz sıvıyağda kızartabilirsiniz.Not: sigara böreklerini fırınlayacaksanız üzerine yumurta sarısı sürüp çörek veya susam...

 
Peynirli Enginar Tarifi

Peynirli Enginar Tarifi

Enginarları hafifçe haşlayın. Kuru soğanı sıvıyağda soteleyin. Soğan soğuduktan sonra İçim Beyaz Peynir, İçim Süzme Beyaz Peynir, un, dereotu ve maydanozu karıştırıp bir harç elde edin. Harcı enginarların içine doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Pişmesine 10 dakika kala rendelenmiş İçim Kaşar Peynir'i üzerlerine koyun. Pişen enginarları servis tabağına alıp üzerlerine biraz dereotu serpip servis edin. Afiyet olsun!

 
İçim Dilimli Burger Peynirli Ev Tipi Çıtır Atıştırmalık Tarifi

İçim Dilimli Burger Peynirli Ev Tipi Çıtır Atıştırmalık Tarifi

Soğanları küçük küçük doğrayıp kavrulmasını bekleyin, arkasından kıymayı ilave edin. Sonra 1 kutu domates püresi, 1 çay bardağı kadar su, 2-3 kaşık jalapeno biberi, tuz, karabiber ilave edin ve pişmeye bırakın. Dilerseniz acı sos ekleyebilirsiniz. Kıvamı ne çok sulu ne de çok kuru olmalı. Harcımız hazır, altını kapatabiliriz. Geniş yayvan bir tabağa cipleri yayın. Çok fazla cips koymayın, tabağınızın zeminini kaplayacak kadar sadece. Ü...

 
İÇİM SÜZME BEYAZ PEYNİR'Lİ ÇÖREK

İÇİM SÜZME BEYAZ PEYNİR'Lİ ÇÖREK

İçim Tereyağı, bir tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayırdığımız yumurtaların kalanını, tuzu, İçim Süt'ü ve şekeri bir kaba koyup karıştırın. Unu eleyerek karışıma ilave edin ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Hamur, ideal yumuşaklığa ulaşınca, İçim Süzme Beyaz Peynir ve çörek otunu karıştırıp, top haline getirin ve hamurdan kopardığınız parçaları yuvarlayıp ortalarına peynirli karışımları gömün. Dilediğiniz gibi şekil...

 
İçim Süzme Peynir'li ve Pırasalı Börek

İçim Süzme Peynir'li ve Pırasalı Börek

Mayayı 2-3 dakika suda bekletin. Unu geniş bir kaba alın. Ortasına kabarmış maya, zeytinyağı, İçim Süt ve 1 adet yumurta ekleyin. Elinizle iyice yoğurarak yumuşlak bir hamur elde edin. Hamuru dinlenmesi için bir kenara alın.Bu sırada iç harcını hazırlayın. ince doğranmış pırasaları 1 tatlı kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı İçim Tereyağı, 1 çay kaşığı karabiber ile iyice karıştırın. Karıştırdıktan sonar İçim Süzme Peynir'i de rendeleyip pırasaların içine ekleyin. Hamuru dört eşit parçaya bölün. Yaklaşık 20 cm...

 
Ispanaklı Peynir Sarma Tarifi

Ispanaklı Peynir Sarma Tarifi

Bir tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile soğanı koyun. 3 dakika kadar kavurun. Ispanakları tavaya ekleyip ateşi yükseltin ve karıştırarak ıspanakların iyice pişmelerini sağlayın. Tuz ilave edin ve bir kenarda soğuması için bekletin. Unu yumurta sarıları ve yumurta ile karıştırıp yoğurun. Ispanakları ilave ederek yoğurmaya devam edin. Homojen ve sert bir hamur elde edin. Elde ettiğiniz hamuru streç filme sarıp buzdolabında 2 saat dinlendirin. Yarım limon kabuğu rendesini bir tutam karabiber, 2 çorba kaşığı...

 
Baharatlı Vişneler Tarifi

Baharatlı Vişneler Tarifi

Sos tenceresinde nar pekmezini oldukça yüksek ısıda çektirmeye başlayın. Bu sırada çubuk tarçın ve karanfilleri katın. Kıvam almaya yakın vişneleri ekleyin ve birlikte bir taşım kaynatın. Ocaktan alarak oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Kaselere İçim Taze Peyniri paylaştırın. Vişne tanelerini ve sostan döküp servis yapın....

 
Kızarmış Karnabahar Topları Tarifi

Kızarmış Karnabahar Topları Tarifi

Bir yumurtayı İçim Sütle çırpın. Un, bir tutam tuz ve karabiberi karışıma ekleyin. İçim Kaşar Peyniri, kalan yumurta ve galeta ununu ekledikten sonra homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Bulamaç elde edene kadar tel çırpıcı ile çırpmayı sürdürün. Karnabaharı tencereye alıp üzerine su ekleyin ve ocağa koyun. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika haşlayın. Haşlanan karnabahar çiçeklerini süzerek suyun altında soğutun ve kurulayın. Karnabaharları bir kaba aktarın. Tuz ve karabiberle t...

 
Pırasalı Focaccia Tarifi

Pırasalı Focaccia Tarifi

İçim Sütü bir tencerede ısıtın. İçim Tereyağını içerisinde eritin. Tencereyi ocaktan alıp yaş mayayı parçalara ayırıp karışıma ilave edin. Şekeri ve yumurtayı katarak homojen bir yapı elde edene kadar iyice karıştırın. Bir başka kapta una 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Üzerine mayalı karışımı ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru bezle örterek 45 dakika dinlendirin. Bir tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile pırasayı, soğanlarla birlikte kavurun. Tuzunu ayarlayıp biraz zey...

 
Pazılı Mini Pay Tarifi

Pazılı Mini Pay Tarifi

Un ve irmiği 2 çorba kaşığı zeytinyağı, bir tutam tuz, maya ve 200 ml su ile karıştırıp yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru 45 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru tekrar yoğurup mayalanmaya bırakın. Pazıları yağlı kağıt üzerinde zeytinyağı, tuz ve karabiber ile tatlandırın. 180°C fırında 30 dakika pişirin. Dinlenen hamuru 6 yuvarlağa bölüp 50 dakika daha mayalandırın. Daha sonra hamurları merdane ile yuvarlaklar şeklinde açın. Zeytinyağı ile iyice yağlanmış minik kaplara yerleştirin. Pazıları 6 porsiyona bölün...

 
Kabaklı Tart Tarifi

Kabaklı Tart Tarifi

Hamur için İçim Tereyağı ve unu bir kapta yoğurun. 50 ml suya biraz tuz karıştırın ve hamura ekleyin. Hamurunuz homojen hale gelene kadar hızlıca yoğurun. Streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin. İç dolgu için Bir tavayı ısıtıp içine İçim Tereyağını koyun ve soğanları ilave ederek kavurun. Kabakları da ekleyin ve kapağını kapayarak 8-10 dakika orta ateşte pişirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Hamuru buzdolabından alın, oklava ile açın. Fırın kağıdı serili, 28 cm çapındaki bir tart kal...

 
Kalamar Dolma Tarifi

Kalamar Dolma Tarifi

Kalamarların kafasını (dokunaçlı bölümü) tüm iç organları da çıkaracak şekilde çekerek gövdeden ayırın ve içini temizleyin. Gövdenin içinde bulunan şeffaf kemiği çıkarıp dersini yüzün. Makas yardımıyla gözleri çıkarın. Dokunaçların ortasında bulunan gagayı çıkarın. Dokunaçları bir tencereye koyup üzerine 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı ve 2-3 çorba kaşığı elma sirkesi ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dakika pişirdikten sonra dokunaçları süzerek tencereden alın. Pişen dokunaçları çamfıstı...

 
Fırında Patates ve Patlıcan Tarifi

Fırında Patates ve Patlıcan Tarifi

Patlıcanları tuzlayın ve acı sularının çıkmasını bekleyin. Bir tepsiye sarımsakları, 3-4 çorba kaşığı zeytinyağını ve patatesleri koyup karıştırın. 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Patlıcanları kurulayıp patateslerin yanına ilave edin ve üzerlerine tuz serpin. Fırını 220 dereceye yükseltip 40 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp kekik yapraklarıyla tatlandırın ve sarımsakları çıkardıktan sonra servis edin. ...

 
Ballı Zencefilli Tavuk Kanadı Tarifi

Ballı Zencefilli Tavuk Kanadı Tarifi

Tavuk kanatlarını eklem yerinden ikiye bölün. Bir tencereye su ve bir tutam tuz koyup ateşe alın. Kanatları suya koyun ve su kaynadığında çıkarın. Bir çorba kaşığı zeytinyağı, elma sirkesi, zencefil, bir tutam karabiber, 2 tatlı kaşığı balı iyice karıştırın. Tavukları bu sosla marine edin. Marine ettiğiniz kanatları fırın kağıdı serili bir tepsiye dizip fırının ızgara konumunda 10 dakika pişirin. Yüzlerini çevirerek 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis edin....

 
Kızarmış Çıtır Peynirler Tarifi

Kızarmış Çıtır Peynirler Tarifi

Fırını önceden 220°C'de ısıtın. Bir tavada İçim Tereyağını orta ateşte eritin. Ekmekleri parçalara bölün ve kısa kısa birkaç defa mutfak robotundan geçirin. Tavaya ilave edin ve sık sık karıştırarak 2 dakika kavurun. Ekmekleri tavadan alıp bir kapta bekletin. İçim Dil Peynirleri'ni 3'er cm'lik kalın dilimler halinde kesin. Yumurtayı geniş bir kaba kırın ve çırpın. Peynirleri önce yumurtaya daha sonra ekmek kırıntılarına batırın. Dilimlerin tamamen kırıntıyla kapladığından emin olun. Yağlı kağ...

 
Naneli Karpuz Jölesi Tarifi

Naneli Karpuz Jölesi Tarifi

Karpuzu rondoda püre haline getirip süzgeçten geçirin. Karpuz suyuna nişasta, İçim Süt ve 50 gr şeker ekleyin. Bir tencereye koyun ve karıştırarak kaynatın. Hafif jelatin kıvamında bir görünüm alan karışımı 8 küçük silikon kalıba ya da sufle kalıbına paylaştırın. 5 saat buzdolabında bekleterek karpuz jölesi elde edin. Buzdolabından çıkarıp biraz beklettikten sonra nane yapraklarıyla servis edin. Tercihe bağlı pudra şekeri ile de süsleyebilirsiniz....

 
Jambonlu Peynirli Sandviç Tarifi

Jambonlu Peynirli Sandviç Tarifi

Ekmeklerin içlerine 1'er çay kaşığı ballı hardal sürün. Dilimlediğiniz jambon ve İçim Kaşar Peyniri'ni ekmeklerin içine bölüştürün. İçim Light Süt ve yumurta beyazlarını bir kabın içerisinde çırpın. Her dilimi içine bandırın ve karışıma iyice bulayın. İçim Tereyağı ile fırçaladığınız geniş bir tavayı orta ateşte ısıtın. Sandviçleri tavaya koyun. Her iki tarafını da 3'er dakika pişirin. Sıcakken servis edin.

 
Domatesli Pırasalı Kiş Tarifi

Domatesli Pırasalı Kiş Tarifi

Kabakların kabuk kısımlarını ayırıp uzun şeritler halinde kesin. Elde ettiğiniz şeritleri küp doğrayın. Domatesleri ikiye bölün ve tuzlayın, suyunun süzülmesi için kesik yüzeyi aşağı gelecek şekilde bir kaba koyun. Pırasayı tavaya alarak bir çorba kaşığı zeytinyağıyla kavurun. Tuz ekleyin. Kabakları da ilave edin ve birkaç dakika daha kavurun. Yufkaları kenarı 25 cm olan kareler şeklinde kesin. Kenarı 22 cm olan bir fırın kabını yağlayıp yufkaları kenarlardan sarkacak şekilde kaba yerleştirin. Domatesle...

 
Sebzeli Pay Tarifi

Sebzeli Pay Tarifi

Bir tavada 50 gr zeytinyağını ısıtıp pırasayı, patatesi, kereviz sapını ve soğanı ekleyin. Yüksek ateşte çevirerek 2 dakika kavurun, daha sonra ateşi kısıp 5-6 daha dakika pişirin. Kuru domatesleri ekleyin. Yarım dakika karıştırarak pişirmeyi sürdürün. Ocağı söndürüp bir tutam maydanoz, tuz ve karabiberle aromalandırın. Hazırladığınız sebzeleri fırın kabına yayın. Milföy hamurunu merdaneyle inceltip fırın kabının üstünü hamurla kapatın. Kenarlarını sıkıştırarak hamurun kaba yapışmasını sağlayın. Hamurun ü...

 
Peynir Sufle Tarifi

Peynir Sufle Tarifi

Fırını önceden 200°C'de getirerek ısıtın. Geniş sufle kabını İçim Tereyağı ile iyice yağladıktan sonra üzerine rendelenmiş İçim Beyaz Peynir serpin. Tüm yüzeyini kaplaması için elinizle kabı sallayarak peynirleri yayın. Un, toz kırmızıbiber, karabiber ve muskatı orta ateşteki küçük bir sos tenceresinde çevirmeye başlayın. İçine yavaşça İçim Sütleri ve sirkeyi ekleyin. Bir çırpıcı ile iyice karıştırın. Karışım yoğunlaşana kadar düzenli aralıklarla karıştırarak yaklaşık 5 dakika boyunca pi...

 
Enginarlı Turta Tarifi

Enginarlı Turta Tarifi

İçim Tereyağı, irmik, bir tutam tuz ve yaklaşık 140 ml su ile yoğurarak homojen ve elastik bir hamur elde edin. Hamuru streç filme sarıp dinlenmeye bırakın. Enginarları ince dilimlere bölüp içine bir limonun suyunu eklediğiniz su dolu bir kaseye koyun. Sudan aldığınız enginarları bir başka tavada bir çorba kaşığı zeytinyağı, bir diş sarımsak ve bir tutam doğranmış maydanozla birlikte 2-3 dakika kavurun, tuzunu ayarlayın. Sarımsağı çıkarın. Biraz limon kabuğu rendesi ekleyin. Dinlenen hamuru açın. Fı...

 
Peynirli Patlıcan Sarma Tarifi

Peynirli Patlıcan Sarma Tarifi

Patlıcanları tuzlu suda 1-2 dakika bekletin. Kabuklarını soyun ve uzunlamasına ince dilimler halinde kesin. Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine patlıcanları dizin. Üzerine zeytinyağı gezdirin. 8-10 dakika kadar 180°C'de fırınlayın. Bir kapta İçim Krem Peynir'in içerisine maydanoz, pul biber ve sarımsakları koyun ve iyice çırpın. Fırından çıkan patlıcanların içine bu karışımdan paylaştırarak sıkıca sarın.

 
Sebze Köfteleri Tarifi

Sebze Köfteleri Tarifi

Balkabağı dilimlerini yağlı kağıt üzerine dizin, tuzlayın. Kağıdı sıkıca kapatarak 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Brokolilerin çiçeklerini ufak parçalara ayırıp kaynar tuzlu suda hafif diri kıvamda haşlayın. Patatesleri ve pırasayı da ayrı kaplarda haşlayın. Patatesleri soyup ezin. Balkabağını parçalara ayırın. Ezdiğiniz patatesleri bir kaba alıp balkabağı ve brokoli ile karıştırın. Yumurta, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı İçim Kaşar Peyniri rendesi, bir tutam karabiber ile iyice ka...

 
Tatlı Soğan Tarifi

Tatlı Soğan Tarifi

Sosu hazırlamak için susamı havanda iyice ezin. İçim Tereyağı dışındaki tüm malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın. Oda sıcaklığına getirdiğiniz hafif yumuşak İçim Tereyağı ile yeniden karıştırın. Yuvarlak biçim vererek streç filme sarın ve buzdolabında bekletin.Fırını 200°C'de ısıtın. Soğanların kabuklarını soymadan uç kısımlarını kesin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Yağlı kağıtla kapladıktan sonra 1 saat boyun...

 
Enginarlı Baklalı Frittata Tarifi

Enginarlı Baklalı Frittata Tarifi

Enginarların sert yapraklarını ayırın ve dilimlere bölün. Kararmasını önlemek için ayıkladıkça limonlu suyun içine koyun. Enginarları saplarıyla birlikte bir tencereye koyun. 240 ml elma sirkesi, 3 dal maydanoz ve iki diş sarımsak ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 10 dakika pişirin. Haşladığınız baklaları ilave edin, tuzunu ayarlayın ve 5-6 dakika daha pişirin. Geniş bir karıştırma kabında yumurtaları çırpıp süt, iki çorba kaşığı İçim Süt, bir tutam tuz, karabiber ve 2 tutam taze n...

 
Turp Püresi Tarifi

Turp Püresi Tarifi

Turpların kabuklarını soyun, 2'şer cm'lik dilimler halinde kesin. Püre hazırlamak için turpları ufak bir tencereye alın. Yumuşayana kadar tuzlu suda haşlayın. Süzün ve yeniden tencereye alın. İçim Tereyağı ve tavuk suyunu da ekleyerek kısık ateşte 15-20 dakika boyunca pişirin. Ezerek ve çırparak püre haline getirin. Dilerseniz mutfak robotu veya blender'dan da yardım alabilirsiniz. Servis etmeden önce üzerini taze frenk soğanı ile süsleyin.

 
Bademli Anasonlu Lokmalar Tarifi

Bademli Anasonlu Lokmalar Tarifi

Yıldız anasonların tohumlarını çıkarın. Yağlı kağıtların arasında iyice ezin. Toz şeker, esmer şeker ve 30 gr bademle beraber mutfak robotundan geçirin. Geniş bir kapta karışımı İçim Tereyağı ile çırparak karıştırın. Un, patates nişastası, yumurta akı ve bir tutam tuz ilave edip karıştırmayı sürdürün. Yumuşak bir hamur haline getirip buzdolabında 45 dakika dinlenmeye bırakın. Sıkma torbası yardımıyla dinlendirdiğiniz hamuru ceviz büyüklüğünde toplar halinde tepsiye sıkın. Üzerine baskı uygulayarak t...

 
Mantarlı Börek Tarifi

Mantarlı Börek Tarifi

Kurutulmuş mantarları ılık su dolu bir kaba koyup bir saat yumuşatın. Süzerek alın ve suyunu sıkın, ince kıyın. Kıydığınız mantarları bir tencereye alın ve üzerine süzdüğünüz sudan bir kaşık ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin, tuz ekleyin. İçim Üçgen Peyniri mantarla karıştırarak böreğinizin dolgusunu hazırlayın. Ekmek hamurunu elinizle açın ve ikiye bölün. Aralarına dolguyu yerleştirip kapatın. Kenarlarını bastırarak iyice yapıştırın. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirdikten sonra ü...

 
Ispanaklı Gnocchi Tarifi

Ispanaklı Gnocchi Tarifi

Kabuklarıyla haşladığınız patatesleri soyun. Sıcakken ezin ve tezgah üzerinde soğumaya bırakın. Ispanakları İçinm Tereyağını erittiğiniz bir tavada iyice kavurun. Kenara alın ve soğumaları için bekleyin. Yumurta, 150 gr un, bir tutam tuz ve muskat rendesi ile birlikte mutfak robotundan geçirin. Karışımı ezmiş olduğunuz patateslerle karıştırıp yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan parmak kalınlığında rulolar yapın. 2 cm'lik parçalar kesin. Bu parçalara çatalın ucu ile bastırıp yuvarlayarak gnocchi şekli v...

 
Patatesli Lahana Keki Tarifi

Patatesli Lahana Keki Tarifi

Lahana yapraklarını kaynar suda 10 dakika haşladıktan sonra süzün, kurulayın ve damarlı kısımlarını çıkarın. Bir tavada 3 çorba kaşığı İçim Tereyağı'nı eritin. Patatesleri bir dakika kavurun. Bir tutam tuz ilave edip 2 dakika daha kavurun. Pırasaları da tavaya ekleyin. Hepsini 3-4 dakika daha kavurun ve soğumaya bırakın. Bir tavada 1 çorba kaşığı İçim Tereyağı'nı ısıtın. Bir diş sarımsak doğrayın. Doğranmış maydanozu, tuz ve sarımsakları tereyağında çevirin. Dikdörtgen bir kek kalıbını zeytiny...

 
Balık Köfteleri Tarifi

Balık Köfteleri Tarifi

Ekmek dilimlerinin üzerine zeytinyağı gezdirin ve 160 derece önceden ısıtılmış fırına verin. Bir diş sarımsağı ekmeklerin üstüne sürün ve ekmekleri bıçakla doğrayın. Balık fileto parçalarını mutfak robotundan geçirin. Karideslerin kabuklarını çıkarıp bıçakla küçük parçalar bölün. İçim Kaşar Peynirini çok ince ve küçük rendeleyin. Tüm malzemeleri birbirine iyice karıştırın. Bir tutam tuz, karabiber, maydanoz, bir tutam limon kabuğu rendesi ekleyip karıştırın. Malzemeleri yoğurun. Karışımı 12 eşit par...

 
Labneli Bakla Humus Tarifi

Labneli Bakla Humus Tarifi

Bir kasede 1 diş sarımsak, İçim Labne Peynir ve taze kişnişi karıştırıp bekletin. Humus için baklaları tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzdükten sonra blender'da sarımsak ve zeytinyağı ile birlikte püre haline getirin. Balı içine karıştırın ve tuz ilave edin. Hazırladığınız İçim Labne'yi ekleyerek homojen bir kıvam alana kadar iyice karıştırın. Taze çekilmiş karabiber ve tercihe bağlı baharatla süsleyerek yanında lavaşla servis edin.

 
Pırasa Püresi Tarifi

Pırasa Püresi Tarifi

Pırasayı incecik kesip bol zeytinyağında tamamen şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Haşlanmış fasulyeyi biraz su ile belenderda yoğun kıvamda püre haline getirin. İçine gerekiyorsa tuz ve pırasayı ekleyip, belenderda pırasayı pürüzsüz yapmadan yani parçacıklı bırakarak biraz ezin. Taze kekik ekleyip karıştırın ve özellikle deniz ürünlerinin yanında servis yapın....

 
Kereviz Püresi Tarifi

Kereviz Püresi Tarifi

Kerevizi biraz limon suyu ile bol suda haşlayın. Başka bir tencerede un, İçim Süt ve İçim Tereyağı ile katı bir beşamel hazırlayın. Kerevizin yapısı biraz yumuşaktır bu yüzden beşamelin oldukça katı olması gerekli. Tüm malzemeyi birleştirin ve blender kullanmadan el ezicisi ile tamamen ezerek pürüzsüz hale getirin. Bu püreyi özellikle kırmızı et olmak üzere tüm ızgara etlerle servis yapabilirsiniz....

 
Pancar Sos Tarifi

Pancar Sos Tarifi

Pancarın kabuklarını soyup temizleyin. Kapya biber ve kabukları ile sarımsağı bütün olarak önce yağlı kağıda, ardından folyoya sarıp 200°C'de ısınmış fırında 40 dk fırınlayın. Sarımsağın ve biberin kabuklarını temizleyip blenderda püre yapın ve içine damak tadınıza göre biraz balsamik sirke, tuz ve zeytinyağı ekleyip karıştırın. Bu püre özellikle İçim Hellim Peynir ızgarası ve kızarmış sebzeler için son derece idealdir.

 
Otlu Patates Püresi Tarifi

Otlu Patates Püresi Tarifi

Patatesin kabuklarını soyup irice dilimleyin ve bol tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzüp içine oda sıcaklığındaki İçim Tereyağı ve İçim Süt'ü ekleyip el ezicisi ile tamamen pürüzsüz yapana kadar ezin. Pürenin kıvamı ne katı ne de sulu olmadan İçim Süt'ü azar azar ekleyin. Soğudukça çok az miktarda kıvamının yoğunlaşacağını da hesaplayın. Tamamen ezilen patatesin içine incecik kıyılmış taze otları da ekleyip karıştırın.

 
Peynirli Patates Kroket Tarifi

Peynirli Patates Kroket Tarifi

Patatesleri kabukları ile haşlayıp soyun ve rendeleyin. Rendelenmiş patatesin üzerine nişastayı, rendelenmiş İçim Kaşar Peyniri, tuzu, kimyonu, pul biberi ve bir yumurtayı ekleyip yoğurun. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde toplar koparıp yuvarlayın. Patates toplarını ilk önce çırpılmış yumurtaya ve ardından galetaya bulayarak paneleyin. Bol miktarda kızartmalık yağı bir tencerede kızdırın. Hazırladığınız patates kroketlerini kızgın yağa atıp kızartın. Sıcak servis edin. ...

 
Karnabahar Püresi Tarifi

Karnabahar Püresi Tarifi

Karnabaharı buharda yumuşacık olana kadar haşlayın. Mısır unu ve tereyağını bir tencerede köpürene kadar kavurun. İçine haşlanmış karnabahar koyup ezin ve pürüzsüz yapın. Peynir, biraz muskat rendesi, karabiber ekleyip ılık olarak servis yapın....

 
Peynirli ve Mantarlı Toplar Tarifi

Peynirli ve Mantarlı Toplar Tarifi

Yapışmaz tabanlı bir tavada zeytinyağını ısıtıp soğanları, mantarları, sarımsakları ve kıyılmış taze kekiği soteleyin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirip ocaktan alın. Ayçiçek yağı hariç tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alıp homojen bir karışım elde edene kadar iyice karıştırın. Ayçiçek yağını kızartma tenceresinde kızdırın. İki kaşık yardımıyla hazırladığınız karışımdan parçalar alıp şekillendirin ve kızgın yağa atıp kızartın. Kızaran topları kevgirle yağdan alıp fazla yağlarının süzülmesi için havl...

 
Enginar Dip Tarifi

Enginar Dip Tarifi

Enginarları dörde bölün, derin bir tencerede içerisine tuz atılmış suda yumuşayana kadar haşlayın. Sudan alıp kenarda bekletin. Aynı suyun içine karnabaharları 5 dakika haşlayın. Enginar, karnabahar, maydanoz, tuz ve karabiberi mutfak robotundan geçirip hafifçe parçalayın. Parçalar bırakmayı unutmayın. İçine İçim Krem ve Labne peynirleri ekleyip karıştırdıktan sonra çukur bir servis tabağına alın. Yanında kızarmış ekmek ya da galeta ile servis edin....

 
Brokolili İrmik Topları Tarifi

Brokolili İrmik Topları Tarifi

Maydanozu ve taze soğanları ince ince doğrayın, arpacık soğanların kabuklarını soyup içine kıyın. Brokolileri kaynar suda 4-5 dakika haşlayıp süzün ve bir kenara alın. 2-3 kaşık zeytinyağını bir tavada ısıtıp maydanozları ve soğanları ilave edin, biraz yumuşatana kadar soteleyin. Arpacık soğanları ayrı bir tavada 2-3 kaşık zeytinyağıyla birlikte 1 dakika soteleyin. Brokolileri ekleyip 2 dakika daha soteleyin. Ocaktan alın ve biraz serinlemelerini bekledikten sonra ince ince doğrayın. İçim Sütü 20 gr...

 
Mercimek Soslu Havuçlu Lahana Tarifi

Mercimek Soslu Havuçlu Lahana Tarifi

30 gr İçim Tereyağını bir tencerede eritin. Taze soğanları, biraz kekik ve defneyaprağı ile kavurun. Bir gece suda beklettiğiniz mercimekleri de ilave edip 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Kişniş ilave edin. Kapağını kapatıp 35-40 dakika pişirmeye devam edin. Havuçları dilimleyin. Lahanayı ikiye bölün ve ayıklayıp yıkayın. İki ayrı tencerede su kaynatın. Birine havuçları ve limon dilimlerini atıp 10 dakika haşlayın. Diğerine lahanayı atıp 3-4 dakika haşlayın. İkisini de süzerek sudan çıkarın. ...

 
Süzme Beyaz Peynirli Dip Sos Tarifi

Süzme Beyaz Peynirli Dip Sos Tarifi

Süzme beyaz peyniri çatal ile iyice ezin. İçine 1 tatlı kaşığı pesto sosu ilave ederek karıştırın. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve bir demet dereotunu ilave ederek servis tabağına alın. Bu dipsosu çubuk şeklinde doğranmış salatalık, havuç ve minik çiğ karnabaharlar için kullanabilirsiniz. Ayrıca simitleri ince ince keserek fırında 15 dakika kıtır haline getirip bu hazırladığınız dipsos ile birlikte ikram edebilirsiniz....

 
Süzme Beyaz Peynirli Otlu Polenta Tarifi

Süzme Beyaz Peynirli Otlu Polenta Tarifi

Bir tencerenin içine soğuk suyu ve 250 gr irmiği ilave edin. İrmiği iyice karıştırdıktan sonra tencereyi ateşe koyun. Karıştırarak 15 dakika kadar çok kısık ateşte pişirmeye devam edin. Daha sonra tereyağı ve süzme beyaz peyniri ekleyin. 10 dakika daha tencereyi kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte pişirin. İrmikler tamamen piştikten sonra ateşin altını kapatın. Bu arada içine 1 yumurta sarısı ilave edin. Doğranmış maydanoz, kuru nane ve tuzu da ekleyip servis yapın....

 
Tereyağında Patates Tarifi

Tereyağında Patates Tarifi

İçim Tereyağı'nı yarım limon kabuğu rendesi, kapari ve 1 dal rezene yaprağı ile karıştırın. Yağlı kağıda sarararak sertleşmesi için en az 4 saat buzdolabında dinlendirin. Patatesleri kabuklarıyla fırına verin. 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Pişirdiğiniz patatesleri kumpir gibi keserek açın. Hazırladığınız aromatik İçim Tereyağı patateslere bölüştürerek içlerine karıştırın. 2 dilim limon ve bir dal biberiye, bir dal rezene, 2 dal doğranmış taze soğan ve 2 dal kekikten oluşan ot demeti il...

 
Süzme Beyaz Peynirli Karabuğdaylı Köy Çorbası Tarifi

Süzme Beyaz Peynirli Karabuğdaylı Köy Çorbası Tarifi

Bir çorba kaşığı un ve tereyağ hafifçe pembeleştirin. Daha sonra içine tavuksuyu ve su ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra 1 fincan haşlanmış karabuğdayı ekleyin. Kuru nane, pul biber ve tuz ilave edin. Buğdayların iyice piştiğine emin olduktan sonra 1 yumurta sarısı ile 250 gr rendelenmiş süzme beyaz peyniri karıştırıp çorbaya ilave edip hemen ateşten alın....

 
Süzme Beyaz Peynirli Sebze Çorbası Tarifi

Süzme Beyaz Peynirli Sebze Çorbası Tarifi

Sebze suyu ve tavuk suyunu bir tencere içine alın. 1 tatlı kaşığı un ve tuzu ilave ederek iyice karıştırın. Ayrı bir kapta soğanı, zeytinyağını, rendelenmiş kabak, havuç ve patatesi kaynamakta olan bu suyun içerisine ekleyin. 15 dakika kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Sebzeler yumuşadıktan sonra bir kepçe çorbanın suyundan ayırın. İçine süzme beyaz peyniri rendeleyip ekleyin. Bu hazırladığınız peynirli karışımı da çorbaya ekleyin. Çorbanın altını kapatın. Bir çorba kaşığı İçim Şef Krema ile bir demet doğr...

 
Ispanaklı Enginar Tarifi

Ispanaklı Enginar Tarifi

Enginarları dörde bölün, derin bir tencerede içerisine tuz atılmış suda yumuşayana kadar haşlayın. Haşlandığı anda sudan alın biraz diri kalmalarına dikkat edin. Aynı suda 4 dakika ıspanakları haşlayın. Sudan alıp biraz dinlendirdikten sonra kabaca doğrayın. İçim Süt, İçim Labne ve İçim Üçgen peynirleri mutfak robotundan geçirin ve pürüzsüz hale getirin. Baharatları ve dereotunu ekleyip karıştırın. Enginarları ve ıspanakları hazırladığınız karışımla iyice karıştırın. Çukur tabaklara alıp...

 
Kuşkonmaz Izgara Tarifi

Kuşkonmaz Izgara Tarifi

Bir tavada İçim Tereyağını eritin. Yıkayıp kuruladığınız kuşkonmazları tavada çevirerek 1 dakika döndürün. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine kuşkonmazları sıralayın. Üzerine kabuklu sarımsakları ve himalaya tuzunu gelişi güzel serpiştirin. Bol karabiber ile tatlandırın. 200 derecede önceden ısınmış fırında 15 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin. Ilık veya soğuk, başlangıç veya garnitür olarak servis edilebilir....

 

En özel sofralarınız için,
birbirinden lezzetli ve pratik tarifler...